Ο Καιρός Τώρα

Εισοδος

Essential SSL

8 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ    ΑΛΠΕΙΣ  ΚΑΙ  ΛΙΜΝΕΣ

ΒΕΡΟΝΑ – ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ – KIΤZBUHEL

 ZELL AM  SEE  -  ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ   - ΧΑΛΣΤΑΤΤ  - ΒΕΝΕΤΙΑ

 ANAXΩΡΗΣΕΙΣ : 19/7, 6,13/8, 15,29/9, 13,27/10

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ (πλοίο)

Αναχώρηση  από ΑΘΗΝΑ για το λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ με  ενδιάμεση  στάση, άφιξη, τακτοποίηση στο πλοίο και  απόπλους για ΑNKOΝΑ,  διανυκτέρευση εν πλω.

2Η ΗΜΕΡΑ:   ΑΝΚΟΝΑ –   ΒΕΡΟΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι  της  ΑNKOΝΑ και άμεση αναχώρηση  για  τη  βόρειο  Ιταλία  και  την  πόλη  της  ΒΕΡΟΝΑΣ. Με  ενδιάμεση στάση  θα  φθάσουμε το  βράδυ,  τακτοποίηση  στο  ξεν/χείο,  δείπνο,  διαν/ση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΡΟΝΑ  -  TYΡΟΛΟ

Πρωινό, σύντομη περιήγηση  στην  πόλη  του  ΡΩΜΑΙΟΥ  ΚΑΙ  ΤΗΣ  ΙΟΥΛΙΕΤΑΣ  και  αναχώρηση  για  ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ. Άφιξη  στην  πρωτεύουσα  του  ΤΥΡΟΛΟ  και  γνωριμία - περιήγηση  στην πόλη του ποταμού ΙΝΝ. Ξεκινάμε από την κεντρική λεωφόρο της ΜΑΡΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ, για να ακολουθήσει το Δημαρχείο, το κτίριο της ΧΡΥΣΗΣ ΣΤΕΓΗΣ,  ο Καθεδρικός Ναός του Αγ. Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουρν, η αψίδα του Θριάμβου  και  η κεντρική λεωφόρος Τερεζιενστράσσε.  Τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο, χρόνος  ελεύθερος  για  περιπάτους,   δείπνο,  διαν/ση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΙΝΝΣΠΜΡΟΥΚ  -  KIΤZBUHELZELL AM  SEE  -  ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινό  και  αναχώρηση  για  την  καρδιά  των Αυστριακών  Άλπεων,  το  γραφικό  ΚΙΤΣΜΠΟΥΕΛ.  Τυρολέζικο  σκηνικό, με πέτρινα δρομάκια, πολύχρωμα σπιτάκια, χιονοδρομικά κέντρα υψηλών προδιαγραφών.  Επόμενος  σταθμός  το  παραμυθένιο  ΖΕLL  AM  SEE με  την  ομώνυμη  λίμνη να  συνδυάζει  αρμονικά  το υδάτινο  τοπίο  με  τους  γύρω  ορεινούς  όγκους. Τακτοποίηση  νωρίς  το  βράδυ  στο  ξενοδοχείο  μας  στην ευρύτερη περιοχή  των  λιμνών,  δείπνο,  διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ:  ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ -  ΧΑΛΣΤΑΤΤ

Πρωινό και γνωριμία  με την πόλη του  ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ. Πρωτεύουσα του ομώνυμου ομοσπονδιακού κρατιδίου, γενέτειρα του ΜΟΤΣΑΡΤ, μια πόλη με ξεχωριστή ομορφιά και ιστορία. Θα δούμε ορισμένα από τα σημαντικότερα  αξιοθέατα, όπως το «σπίτι – μουσείο του Μότσαρτ», το παλάτι ΜΙΡΑΜΠΕΛ, την εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ και τέλος το περίφημο ΝΤΟΜ, τον καθεδρικό ναό της πόλης. 

για   XAΛΣΤΑΤΤ.   Αμέσως  μετά μια  μοναδική διαδρομή  με αλπικά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, γραφικά χωριά με ξύλινα σπίτια και πανέμορφες λίμνες, μας  οδηγούν στο παραλίμνιο χωριουδάκι Halstatt,  μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Χρόνος  ελεύθερος  για  περιπάτους  η  προαιρετικά  βαρκάδα στη λίμνη Χάλστεττερ, για να χαλαρώσουμε και  να  απολαύσουμε  την ηρεμία που κυριαρχεί στην περιοχή. Επιστροφή   στο  ξενοδοχείο,  δείπνο,  διαν/ση.

6Η ΗΜΕΡΑ:  ΦΙΛΑΧ (Villach)  -  ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση  για  ΒΕΝΕΤΙΑ,  με  μικρή  στάση  στο  ΦΙΛΑΧ.  Άφιξη  στο  ΜΕΣΤΡΕ, όπου  με  βαπορέτο (έξοδα  ατομικά )  θα  φθάσουμε  στη  ‘’Βασίλισσα  της  Αδριατικής’’ . για  να  γνωρίσουμε τη  ΓΕΦΥΡΑ  ΤΩΝ  ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ, ΤΟ  ΠΑΛΑΤΙ  ΤΩΝ  ΔΟΓΗΔΩΝ, τον  ΠΥΡΓΟ  ΤΟΥ  ΡΟΛΟΓΙΟΥ  κ.α.  τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο, δείπνο,  διαν/ση.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΝΕΤΙΑ  -  ΑΝΚΟΝΑ  

Μετά  το  πρωινό ξεκινάμε για το λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ, μέσω ΜΠΟΛΟΝΙΑΣ, με ενδιάμεση στάση στη διαδρομή. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΠΑΤΡΑ, διανυκτέρευση εν πλω.

8Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Το μεσημέρι φθάνουμε στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ και τρείς  περίπου ώρες αργότερα στην ΑΘΗΝΑ.

 

ΤΙΜH KAT’ ATOMO : 585 H/B

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Eκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία ( 5 πρωινά & 5 δείπνα ).
 • Εισιτήρια πλοίων σε 4ΚΛΙΝΕΣ εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4) με W.C.
 • Αρχηγό - συνοδό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

8  ΗΜΕΡΕΣ 

ΛΙΜΝΕΣ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΙΤΑΛΙΑΣ  -  ΔΟΛΟΜΙΤΕΣ  -  ΒΕΝΕΤΙΑ

ΜΙΛΑΝΟ  – ΚΟΜΟ  – ΛΙΜΝΗ  ΜΑΤΖΙΟΡΕ -  ΣΤΡΕΖΑ -  ΒΕΝΕΤΙΑ -  ΔΟΛΟΜΙΤΕΣ

ANAXΩΡΗΣΕΙΣ : 19/7, 6,13/8, 15,29/9, 13,27/10

 

1Η  ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ / ΠΛΟΙΟ

Αναχώρηση  από  Αθήνα  για το  λιμάνι  της  Πάτρας  με  ενδιάμεση  στάση, τακτοποίηση  στο πλοίο και απόπλους για Ανκόνα, διαν/ση εν πλώ.

2Η  ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΝΑ  - ΜΙΛΑΝΟ

Άφιξη στην ΑΝΚΟΝΑ   και άμεση αναχώρηση  για ΜΙΛΑΝΟ, με ενδιάμεση στάση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ /  ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΟ  ΚΟΜΟ

Πρωινό και γνωριμία με την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας και κέντρο μόδας, τεχνών και πολιτισμού, για να γνωρίσουμε το ΝΤΟΥΜΟ, ίσως το πιο χαρακτηριστικό σημείο του Μιλάνου, έδρα του  Αρχιεπισκόπου της πόλης και η τέταρτη μεγαλύτερη εκκλησία στην Ευρώπη και τη ΣΚΑΛΑ, ένα από τα διασημότερα θέατρα στον κόσμο, καθώς και τη Galleria Vittorio Emanuele II, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Piazza del Duomo και συνδέεται με την Piazza della Scala.  Ακολουθεί επίσκεψη  στην  πόλη  και  την  ομώνυμη  λίμνη  του   ΚΟΜΟ.   Περίπατοι  στην  PIAZZA  CAVOUR  και  την  κεντρική  πλατεία,   με  τα όμορφα  καφέ  και  τα  εστιατόρια, αλλά   και  τα  πλακόστρωτα  σοκάκια της  παλαιάς  πόλης. Πολύ  κοντά  βρίσκεται  και  ο  Καθεδρικός  Ναός που  η  κατασκευή  του  διήρκεσε   τέσσερις  περίπου  αιώνες  και  είναι  γνωστός  για  τις  διαφορετικές  αρχιτεκτονικές  τεχνοτροπίες που  ενσωματώνει. Σημαντικά  σημεία  ενδιαφέροντος  ακόμη  το  Μουσείο  Μεταξιού και  η  κατοικία  GUISEPPE GARIBALDI για  ελεύθερες  επισκέψεις.  Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο  μας  στο  ΜΙΛΑΝΟ,. δείπνο,  χρόνος  ελεύθερος,  διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ /  ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ  MAGGIORE    

Πρωινό  και αναχώρηση για τη  Λίμνη  Ματζιόρε  και  τη   γραφική Στρέζα. Χρόνος ελεύθερος για  περιπάτους  στα  γραφικά  παραλίμνια  δρομάκια η  εναλλακτικά  προαιρετικά, κρουαζιέρα  με το καραβάκι στο νησάκι Ίζολα Μπέλα με το παλάτι η στο διπλανό  Ίζολα Πεσκατόρε, των ψαράδων.. Επιστροφή  στο  ΜΙΛΑΝΟ, δείπνο,  διαν/ση.

5Η  ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ – ΒΕΝΕΤΙΑ ( ΜΕΣΤΡΕ )

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΕΝΕΤΙΑ, με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στο  ΜΕΣΤΡΕ  και με ιδιωτικό βαπορέτο (έξοδα ατομικά) θα φθάσουμε στην πόλη των ΔΟΓΗΔΩΝ, για να δούμε την πλατεία και την εκκλησία του ΑΓ.ΜΑΡΚΟΥ, τη ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ, τον ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ, το ΚΑΜΠΑΝΙΛΕ και το ΠΑΛΑΤΙ ΤΩΝ ΔΟΓΗΔΩΝ. Επιστροφή στο ΜΕΣΤΡΕ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση

6Η ΗΜΕΡΑ: ΕΚΔΡΟΜΗ   ΔΟΛΟΜΙΤΕΣ - ΛΙΜΝΗ ΜΙΖΟΥΡΙΝΑ - ΚΟΡΤΙΝΑ ΝΤ’ ΑΜΠΕΤΣΟ.

Πρωινό και μια υπέροχη διαδρομή μας οδηγεί στις Ιταλικές Άλπεις, στην περιοχή των Δολομιτών και τη λίμνη Μιτζουρίνα. Εδώ θα επισκεφθούμε το πασίγνωστο κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο Κορτίνα Ντ’ Αμπέτσο. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη με τα κομψά καταστήματα και τα όμορφα σαλέ, γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο ΜΕΣΤΡΕ για   δείπνο  και  διαν/ση.

7Η  ΗΜΕΡΑ: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ

Νωρίς το πρωί γενάτοι εικόνες, τοπία και αναμνηστικά, κατευθυνόμαστε μέσω ΜΠΟΛΟΝΙΑΣ για το λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ. Τακτοποίηση  στο πλοίο και απόπλους για ΠΑΤΡΑ, διανυκτέρευση εν πλω.

8Η  ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ- ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι ΠΑΤΡΑΣ το μεσημέρι και αναχώρηση για  Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

TIMH KAT’ ATOMO : 570 H/B

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

*Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

*Διαμονή, (5) διαν/σεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.

*Πέντε  πρωινά   και  πέντε  δείπνα  στα  ξενοδοχεία.

*Εισιτήρια πλοίων σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με WC (AB4).

*Αρχηγό – συνοδό.

*Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

*Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι  σε  Μουσεία -  αρχαιολογικούς  χώρους.

Φόροι  ξενοδοχείων  και  Check  point   25 €  ανά  άτομο.

Ποτά  στα  προσφερόμενα  δείπνα.

Οτιδήποτε  δεν  αναφέρεται  ρητά  στο  πρόγραμμα  και  τις  παροχές  του

η  αναφέρεται  ως  προτεινόμενο  η  προαιρετικό.

               6 ΗΜΕΡΕΣ                     

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ  ΟΡΘΟΔΟΞΗ  ΣΕΡΒΙΑ  

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  - ΕΘΝΙΚΟ  ΠΑΡΚΟ  ΦΡΟΥΣΚΑ  ΓΚΟΡΑ

ΝΙΣ – ΚΡΑΛΙΕΒΟ – ΜΟΝΗ  ΖΙΤΣΑ – ΤΟΠΟΛΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -  ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ

 ΜΟΝΗ  ΚΡΟΥΣΕΝΤΟΛ  &  ΧΟΠΟΒΟ - ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΙΤΣ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ – ΜΟΝΗ  ΜΑΝΑΣΙΓΙΑ

ANAXΩΡΗΣΕΙΣ : 14,28/7, 4,11,25/8, 15,29/9, 27/10              

1Η  ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΝΙΣ

Αναχώρηση στις 06:30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ. Ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω ΛΑΡΙΣΑΣ, γεύμα προαιρετικά, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,  για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών  εγγράφων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί στην περιοχή της ΝΙΣ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η  ΗΜΕΡΑ: ΝΙΣ  -  ΚΡΑΛΙΕΒΟ  - MONH  ZICA – ΤΟΠΟΛΑ  -  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό και σύντομη  περιήγηση  στην  τρίτη  σε  πληθυσμό  πόλη  της  Σερβίας. Αμέσως  μετά  αναχώρηση  για την περιοχή  του  Κράλιεβο   και  τη   Μονή Zica. Το Μοναστήρι Zica,  χτίστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα   και  βρίσκεται στην είσοδο του φαραγγιού Ιμπάρ στην κεντρική Σερβία. Ήταν η πρώτη έδρα της Αρχιεπισκοπής της Σερβίας. Η Μονή ιδρύθηκε από τον Βασιλιά Stefan Prvovencani και χτίστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα και έχρισε τον Άγιο Σάββα ως το πρώτο Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας το 1219. Το Μοναστήρι υπέστη πολλές  καταστροφές  κατά  την  διάρκεια  των  χρόνων   γιαυτό  και   έγιναν  πολλαπλές ανακαινίσεις μέχρι  τη  σημερινή  του  μορφή. Λίγο  αργότερα  θα  έχουμε στάση  γνωριμίας  με το  ΚΡΑΛΙΕΒΟ, πριν  συνεχίσουμε   για  την  ιστορική πόλη Τopola,  κτισμένη στη καρδιά των μεγάλων σέρβικων αμπελώνων,  όπου  εδώ εκλέχθηκε  και ο  αρχηγός της πρώτης Σερβικής επανάστασης ο Εθνικός ήρωας της χώρας, Καραγεώργης Σερβίας. Στο  λόφο  OPLENAC  με  τη  μοναδική  θέα  στην  περιοχή,  θα  επισκεφθούμε  την  Εκκλησία  του   Αγίου  Γεωργίου και  το  Μαυσωλείο  της  Σέρβικης  Βασιλικής  Οικογένειας. Νωρίς  το  βράδυ  θα  καταλήξουμε   στην πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι,  για   δείπνο  και  διαν/ση.

3Η  ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  (  ΞΕΝΑΓΗΣΗ )

Πρωινό  και  ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση στην πόλη του Βελιγραδίου, από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη,  με  τη  μοναδική  θέα   προς  το Νέο Βελιγράδί και το Ζέμουν. Θα περπατήσουμε προς την Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε προς το νέο Βελιγράδι αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στον ποταμό Σάββα που χωρίζει το παλιό με το νέο Βελιγράδι, θα δούμε το μοντέρνο Βελιγράδι και θα επιστρέψουμε περνώντας από την νέα γέφυρα Άντα, για να γνωρίσουμε ένα από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, το Τόπσιντερ. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου για να επισκεφτούμε το "σπίτι των λουλουδιών", το μαυσωλείο του Τίτο   και  θα  συνεχίσουμε για να φθάσουμε στο  Ναό του Αγίου Σάββα, μία  από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στο κόσμο. Η  περιήγηση  μας  τελειώνει  με  τη γνωστή πλατεία Σλάβια, για  να  δούμε τα βομβαρδισμένα κτίρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτίριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας.  Ακολουθεί  χρόνος  ελεύθερος  για   περιπάτους  η προαιρετικά   μια   ΜΙΝΙ  κρουαζιέρα   στο   Δούναβη  (καιρού  επιτρέποντος). Δείπνο  και  η  περιοχή  ΣΚΑΝΤΑΡΛΙΑ, αποτελεί  μια  πολύ  καλή  πρόταση  για  τη  βραδινή  σας  διασκέδαση.  Διαν/ση.

4Η ΗΜΕΡΑ:  ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ - ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΙΤΣ

Πρωινό κα μια  πολύ  όμορφη  εκδρομή  στην πεδιάδα της Βοϊβοντίνα και τον Εθνικό δρυμό Φρούσκα Γκόρα  ξεκινά.  Η χαμηλή οροσειρά, μήκους 80 χλμ., της Φρούσκα Γκόρα, η οποία αναπτύσσεται σε παράλληλη διάταξη με τον ρου του Δούναβη, αποτελεί τη μοναδική φυσική «παρένθεση» στην ατελείωτη πεδιάδα της επαρχίας Βοϊβοντίνας. Το βουνό φτάνει στο ψηλότερο σημείο του μόλις τα 539 μέτρα. Φιδίσιες διαδρομές, ανάμεσα σε δασωμένους λόφους με οργιαστική βλάστηση, πολύτιμη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, οινοποιεία, ήρεμα χωριουδάκια και μοναστήρια της περιόδου 15ου - 18ου αιώνα, όπως  το  ΧΟΠΟΒΟ  και   το  ΚΡΟΥΣΕΝΤΟΛ,  τα  οποία  και  θα  επισκεφθούμε, συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό. Θα γμωρίσουμε τη μικρή πόλη Σρεμσκι Καρλόβσκι, με το Πατριαρχείο, τη Σέρβικη Ορθόδοξη εκκλησία, το Νομαρχιακό Μουσείο και συνεχίζουμε για το Νόβισαντ, όπου το κέντρο του κοσμούν ιστορικά κτήρια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών. Παραμονή – επίσκεψη,  γεύμα  προαιρετικά και επιστροφή  νωρίς  το  βράδυ   στο Βελιγράδι  για δείπνο  και  διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  -  ΜΟΝΗ  ΜΑΝΑΣΙΓΙΑ  -   ΣΚΟΠΙΑ

Μετά   το  πρωινό  θα   επισκεφθούμε  την  κοιλάδα  του  Μοράβα   με  τα  καστρομοναστήρια, ΜΑΝΑΣΙΓΙΑ  και  ΡΑΒΑΝΙΤΣΑ.  Κτισμένα  στα  τέλη  του  14ΟΥ  αιώνα αρχές  15ου  αιώνα, περιβάλλονται  από  εντυπωσιακά  τείχη και  αποτελούν  την  κορυφαία  έκφραση  της  Σχολής  Μοράβα,  αλλά   και  της  Βυζαντινής  τέχνης  στη  Σερβία. Ολοκληρώνουμε  την  επίσκεψη  στη  Μονή  Μανασίγια   και  συνεχίζουμε  για  ΣΚΟΠΙΑ,   όπου  θα  έχουμε  δείπνο  και  διαν/ση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΣΚΟΠΙΑ  - ΑΘΗΝΑ

Μετά  το  πρωινό σύντομη   περιήγηση  της  πόλης  και  αναχώρηση  για  Αθήνα,  μέσω  του  συνοριακού  σταθμού  των  Ευζώνων, όπου  με  ενδιάμεσες  στάσεις στην  περιοχή  της   Λάρισας  και  της  Λαμίας,  άφιξη  νωρίς  το  βράδυ.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 315 H/B

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

 • Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν.
 • Διαμονή, 5 διανυκτερεύσεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*plus - 4*.
 • Ημιδιατροφή (5 πρωινά και 5 δείπνα).
 • Αρχηγό - συνοδό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

 

 

 

 

7 ΗΜΕΡΕΣ

ΤΟΣΚΑΝΗ -  ΙΤΑΛΙΚΗ  ΡΙΒΙΕΡΑ

‘ΚΡΕΜΑΣΤΑ   ΧΩΡΙΑ’ ΤΣΙΝΚΟΥΕ  ΤΕΡΡΕ 

MONTEKATINI -  ΛOYKA - ΠΙΖΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

  ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ - LA  SPEZIA - CINQUE TERRE

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 2,9,19/7, 2,12/8, 15,22/9, 13,27/10

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ

Αναχώρηση  από ΑΘΗΝΑ  για το λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΑΝΚΟΝΑ, διανυκτέρευση εν πλώ.

2Η  ΗΜΕΡΑ: ΑNKOΝΑ -  ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ

Άφιξη  στο  λιμάνι  της  Aνκόνα  και  αναχώρηση   για   ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ  με  ενδιάμεση   στάση, τακτοποίηση   στο  ξεν/χείο,  δείπνο,   διαν/ση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ  -   ΛΟΥΚΑ -   ΠΙΖΑ

Πρωινό  αναχώρηση  για  την  περιοχή της  δυτικής  ΤΟΣΚΑΝΗΣ. Πρώτος  σταθμός  η πόλη  της  ΛΟΥΚΑ στο βορειοδυτικό τμήμα της Ιταλίας, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Σέρκιο  σε εύφορο πεδινό τόπο κοντά στην Τυρρηνική θάλασσα. Είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και εκτός από τα άλλα της αξιοθέατα και την μακραίωνη ιστορία της, είναι πολύ γνωστή για τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα Αναγεννησιακά της τείχη. Επόμενος  σταθμός  η  πόλη  της  ΠΙΖΑΣ,  με  τον  πασίγνωστο  ομώνυμο  πύργο,  που  είναι  ένα  από  τα  κτίρια  που  υψώνονται  στον  κήπο  της < αυλής  των  θαυμάτων >,  καθώς  επίσης  το  ΝΤΟΥΟΜΟ  και  το  ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙ.   Επιστροφή το  απόγευμα  στο  ξενοδοχείο  μας, δείπνο, χρόνος  ελεύθερος,  διαν/ση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ  - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ  - ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ  

Μετά  το  πρωινό θα  επισκεφθούμε  την  πόλη  της  Αναγέννησης για  να  δούμε  και να θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιορία, το Παλάτσο Βέκκιο – σημερινό  δημαρχείο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε στην ομώνυμη πλατεία, γοτθικής αρχιτεκτονικής που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ  και την παλαιότερη γέφυρα του Άρνο, το Πόντε Βέκκιο.  Επόμενος   σταθμός το  < ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ >,  η  γραφική  κωμόπολη SAN  GIMIGNANO. Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη.  Η πόλη των όμορφων πύργων, είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες της Τοσκάνης. Στον ουρανό της υψώνονται οι εντυπωσιακοί πύργοι του 13ου αιώνα, από τους 76 που υπήρχαν, σήμερα σώζονται οι 14.  Νωρίς  το  βράδυ επιστρέφουμε στο   ξεν/χείο  μας  για   δείπνο  και διαν/ση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ  -  ΙΤΑΛΙΚΗ  ΡΙΒΙΕΡΑ  -  LA  SPEZIA (CINQUE  TERRE )

Πρωινό  και  αναχώρηση  για  να  εξερευνήσουμε  την  περιοχή  ΤΣΙΝΚΟΥΕ  ΤΕΡΡΕ. Η  περιοχή  των  πέντε  χωριών, οι  <ΠΕΝΤΕ ΓΑΙΕΣ>  όπως  μεταφράζεται,  είναι  μια  βραχώδης    παραλιακή  ζώνη,  με  πέντε  μικρά  χωριά  ( RIOMAGGIORE, MANAROLA, CORNIGLIA,  VERNAZZA  και  MONTEROSSO), ασύγκριτης  ομορφιάς χτισμένα  στα  απόκρημνα  βράχια  της  Λυγηρίας  στην  Ιταλική  Ριβιέρα.  Aπό  τη  ΛΑ  ΣΠΕΤΣΙΑ  θα  επιβιβασθούμε  σε  πλοιάριο  και  θα  φθάσουμε  στο  ΠΟΡΤΟ  ΒΕΝΕΡΕ,  νοτιοδυτικά  του  κόλπου  των  ποιητών, για  να  συνεχίσουμε  την  κρουαζιέρα  μας  και  να  απολαύσουμε  μοναδικά  τοπία  και  εικόνες  από  τη  μαγευτική  αυτή  περιοχή. Σε  δύο  από  τα  πανέμορφα  αυτά  χωριά

(VERNAZZA  & MONTEROSSO)  θα  κάνουμε  ανάλογες  στάσεις  για  φαγητό  και  καφέ και  στη  συνέχεια  με  τοπικό  τρένο, θα  φθάσουμε  στο  ΛΕΒΑΝΤΟ,  όπου θα  μας  περιμένει  το  πούλμαν  για  την  επιστροφή  μας  στο  ξενοδοχείο,  για  δείπνο  και  διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - ΑΝΚΟΝΑ

Νωρίς  το  πρωί  ξεκινάμε  για  το  λιμάνι  της  ΑΝΚΟΝΑ,  όπου  το  μεσημέρι  θα  τακτοποιηθούμε  στο  πλοίο,  απόπλους  για  ΠΑΤΡΑ  διαν/ση  εν πλώ.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Άφιξη  στο  λιμάνι  της  ΠΑΤΡΑΣ  και  συνεχίζουμε για ΑΘΗΝΑ  με ενδιάμεση στάση.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 525 H/B

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Eκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή, (4) διαν/σεις σε ξενοδοχείΟ    4* .
 • Hμιδιατροφή στο  ξεν/χείο (  4 πρωϊνά,  4 δείπνα ).
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα  με  το  πρόγραμμα.
 • Εισιτήρια πλοίων σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με W.C.

      ( AΒ4 ),  ΠΑΤΡΑ – ΑΓΚΩΝΑ  και  αντίστροφα.

      Εισιτήρια  πλοιαρίου  από  ΛΑ  ΣΠΕΤΣΙΑ  στο  ΜΟΝΤΕ  ΡΟΣΣΟ.

 • Ασφαλιστική κάλυψη  αστικής - επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός - συνοδός.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι  σε  Μουσεία -  αρχαιολογικούς  χώρους.

Φόροι  ξενοδοχείων  και  Check  point   25 €  ανά  άτομο.

Ποτά  στα  προσφερόμενα  δείπνα.

Οτιδήποτε  δεν  αναφέρεται  ρητά  στο  πρόγραμμα  και  τις  παροχές  του

η  αναφέρεται  ως  προτεινόμενο  η  προαιρετικό.

 

ΙΣΠΑΝΙΑ –  ΑΝΔΟΡΑ  // 13 ΗΜΕΡΕΣ //

ΠΑΡΜΑ –  ΜΟΝΑΚΟ - NIKAIA  - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ

 ΜΑΔΡΙΤΗ - ΤΟΛΕΔΟ - ΑΝΔΟΡΑ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ - ΜΟΝΤΕΝΑ

ANAΧΩΡΗΣΕΙΣ : 19/7, 4,13/8, 15/9, 20/10

 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ

Αναχώρηση  από ΑΘΗΝΑ  για το λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΑΝΚΟΝΑ, διανυκτέρευση εν πλώ.

2Η  ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΝΑ  -  ΠΑΡΜΑ  Η  ΠΙΑΤΣΕΝΤΣΑ

Άφιξη στο λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ και άμεση αναχώρηση για  Βόρεια Ιταλία, με μικρές ενδιάμεσες στάσεις, προσπερνώντας σημαντικές Ιταλικές μεγαλουπόλεις, όπως η ΜΠΟΛΟΝΙΑ,  θα  φθάσουμε  το βράδυ στην περιοχή  της   ΠΑΡΜΑΣ  η  της  ΠΙΑΤΣΕΝΤΖΑ  για  δείπνο  και   διανυκτέρευση

3Η ΗΜΕΡΑ:  ΜΟΝΑΚΟ - ΝΙΚΑΙΑ -  ΜΑΣΣΑΛΙΑ

Πρωινό  και  αναχώρηση για  το πριγκιπάτο του ΜΟΝΑΚΟ  με τα περίφημα ανάκτορα και το ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.  Ακολουθεί η τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της ΓΑΛΛΙΑΣ ,  η  ΝΙΚΑΙΑ. Κτισμένη σε μια θαυμάσια τοποθεσία, κατά μήκος της κομψής καμπύλης του κόλπου του ΑΝΖ, στις εκβολές του ΠΑΓΙΟΝ, στους πρόποδες μιας σειράς λόφων, όπου δεσπόζει ένα πλατύ παραπέτασμα βουνών. Τους κήπους του ΑΛΒΕΡΤΟΥ του Α’, το ΗΡΩΟΝ, την παλαιά πόλη, την πλατεία ΜΑΣΣΕΝΑ και την  παραλιακή λεωφόρο, θα επισκεφθούμε στην σημερινή μας περιήγηση πριν καταλήξουμε  το βράδυ  στο  ξενοδοχείο  μας  στη Μασσαλία, για  δείπνο  και  διαν/ση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΕΞ  ΑΝ  ΠΡΟΒΑΝΣ  - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση σύντομη  περιήγηση στην  πρωτεύουσα της Προβηγκίας με τα δίδυμα κάστρα – φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Νικολάου όπως και τη Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ που στεγάζεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης με θέα το Σατό Ντ' Ιφ όπου φυλακίστηκε ο Κόμης Μόντεκρίστο, σύμφωνα με το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά.  Ακολουθεί  επίσκεψη   στην Εξ αν Προβάνς, την ομορφότερη πόλη της Προβηγκίας και μία από τις ωραιότερες της Γαλλίας,  για  να δούμε έναν από τους παλαιότερους καθεδρικούς ναούς, την πλατεία Δημαρχείου, την Κουρ Μιαραμπά. Συνεχίζουμε για την  πρωτεύουσα  της  ΚΑΤΑΛΩΝΙΑΣ ,  άφιξη  νωρίς  το  βράδυ  στη  ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ,  δείπνο, χρόνος  ελεύθερος  διαν/ση.

5Η ΗΜΕΡΑ:  ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ / ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρωινό και στην σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε την ΓΟΤΘΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός, την εκκλησία της ΣΑΓΡΑΔΑ ΦΑΜΙΛΙΑ, έργο του γνωστού καταλανού αρχιτέκτονα Γκαουντί, το ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, μία μικρογραφία χαρακτηριστικής  ισπανικής αρχιτεκτονικής , το ΛΙΜΑΝΙ, την ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ, τη ΡΑΜΠΛΑΣ, το λόφο ΜΟΝΤΖΟΥΙΚ  και τέλος το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ  όπου  έγιναν  οι  ολυμπιακοί  αγώνες  του  1992. Στον  ελεύθερο  χρόνο  που  ακολουθεί  μπορείτε  να  απολαύσετε  πανοραμικά  την  πόλη  από  τον  λόφο  ΝΤΙΜΠΙΝΤΑΜΠΟ,  η  να  επισκεφθείτε  το  πάρκο  ΓΚΟΥΕΛ,  έργο  και  αυτό  του  ισπανού  αρχιτέκτονα  ΓΚΑΟΥΝΤΙ. Δείπνο  και προαιρετική  διασκέδαση σε κέντρο Φλαμένκο. Διανυκτέρευση

6Η ΗΜΕΡΑ:  ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΜΑΔΡΙΤΗ με ενδιάμεση στάση στην πόλη της ΣΑΡΑΓΟΣΑ. Μέσω ΚATAΛΑΓΙΟΥΝΤ και ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑΣ θα φθάσουμε το βράδυ στην ΜΑΔΡΙΤΗ. Μετά το  δείπνο  ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε και να κάνετε μία πρώτη γνωριμία με τη  φωτισμένη  πόλη. Διαν/ση.

7Η ΗΜΕΡΑ:  ΜΑΔΡΙΤΗ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Η  σημερινή  μας  ξενάγηση  στην  ισπανική  πρωτεύουσα  ξεκινά  από την  ΠΟΥΕΡΤΑ ΝΤΕ  ΣΟΛ με  το  άγαλμα  σύμβολο  της  πόλης και  συνεχίζεται  με  την  πλατεία  της  ΘΕΑΣ  ΚΥΒΕΛΗΣ   την  ΠΥΛΗ   ΑΛΚΑΛΑ  και  το  ΠΑΡΚΟ ΡΕΤΙΡΟ. Στο  ΜΟΥΣΕΙΟ  ΠΡΑΔΟ  λίγο  αργότερα  θα  θαυμάσουμε  έργα  μεγάλων  ισπανών  ζωγράφων, όπως  του  ΒΕΛΑΣΚΕΘ,  ΜΟΥΡΙΛΙΟ, ΓΚΟΓΙΑ, ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ κ.α. Η  ξενάγηση  μας  τελειώνει  με  την  επίσκεψη  στο  ΠΑΛΑΘΙΟ  ΡΕΑΛ, το  ξακουστό  βασιλικό  παλάτι  με  τα  2800  δωμάτια,  ορισμένα  των  οποίων  θα  επισκεφθούμε.  Στον  ελεύθερο  χρόνο  που  ακολουθεί  το  απόγευμα,  μπορούμε  να  περπατήσουμε   στη μεγαλοπρεπή   ΠΛΑΖΑ  ΜΑΓΙΟΡ,  να   δοκιμάσουμε  ‘τάπας’,    και  να   γνωρίσουμε  την  αγορά  της  πόλης. Δείπνο,    διανυκτέρευση. 

8Η ΗΜΕΡΑ:  ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ – (ΕΣΚΟΡΙΑΛ)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πιο ιστορική πόλη της Ισπανίας το γραφικό ΤΟΛΕΔΟ ,χτισμένο πλάι στον ποταμό ΤΑΓΟ. Πρωτεύουσα της αυτόνομης κοινότητας και χωρίς αμφιβολία μία από τις πλουσιότερες σε μνημεία πόλη του κόσμου. Θα επισκεφθούμε τον ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ, την εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ όπου φυλάσσεται το μεγαλύτερο και ωραιότερο έργο του ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ < Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΟΣ ΟΡΓΚΑΘ>. Τέλος θα επισκεφθούμε το σπίτι όπου έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος ζωγράφος Ελ Γκρέκο.

Αμέσως μετά προτείνουμε  προαιρετική επίσκεψη  στο ΕΣΚΟΡΙΑΛ   για  να  γνωρίσουμε  το μοναστήρι – παλάτι του  ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β΄, τους τάφους των Βασιλιάδων και στη συνέχεια στην κοιλάδα των πεσόντων θα επισκεφθούμε το αντίστοιχο μνημείο  κάτω από το λόφο και την εκκλησία σε σχήμα ελληνικού σταυρού η οποία περιέχει πίνακες του ΒΕΛΑΣΚΕΘ, ΡΙΒΙΕΡΑ και ΓΚΡΕΚΟ. Η  βιβλιοθήκη του Μοναστηριού είναι και η σημαντικότερη της Ισπανίας με πάνω από 40.000 τόμους. Επίσκεψη στην ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ   του  μνημείου  που  κτίστηκε το 1959 από τον δικτάτορα ΦΡΑΝΚΟ, σε ανάμνηση του εμφυλίου πολέμου της Ισπανίας. Σε  αυτό το μνημείο βρίσκεται σήμερα ο τάφος του Φράνκο και του Χοσέ  Αντόνιο. Επιστροφή το  στη ΜΑΔΡΙΤΗ , χρόνος  ελεύθερος . Δείπνο , διανυκτέρευση.

9Η ΗΜΕΡΑ : ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΝΔΟΡΑ

Πρωϊνό και αναχώρηση για το ανεξάρτητο κρατίδιο της ΑΝΔΟΡΑΣ. Αυτόνομη δημοκρατία βρίσκεται στα γαλλο- ισπανικά σύνορα στα Ανατολικά Πυρηναία όρη. Είναι μια δασώδης κοιλάδα που διαρρέεται από τον ποταμό Βαλίρα. Οι κάτοικοί της είναι περίπου 20.000 και κατανέμονται σε 6 κοινότητες. Πρωτεύουσα της είναι η Ανδόρα λα Βιέχα και η έκτασή της είναι 452 τετρ. χλμ. Μέσω ωραιότατης  διαδρομής  λοιπόν  και διασχίζοντας τμήμα των Πυρηναίων θα φθάσουμε το απόγευμα στην   πόλη  της ΑΝΔΟΡΑΣ, όπου  μετά  το  δείπνο θα έχουμε  χρόνο  για  περιπάτους  και  γνωριμία  με την  πάντα  ενδιαφέρουσα αγορά του κρατιδίου,  διανυκτέρευση.

10Η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΔΟΡΑ - ΜΑΣΣΑΛΙΑ

Μετά το πρωινό    ολοκληρώνουμε  τη  γνωριμία  μας  με  την  πόλη  και  αναχωρούμε  για   τις  ακτές  της  νότιας  Γαλλίας. Θα διασχίσουμε ένα  ακόμη  κομμάτι των Πυρηναίων μέχρι να φθάσουμε στο ΠΕΠΙΝΙΑΝ και από εκεί  στη   ΜΑΣΣΑΛΙΑ. Στη   δεύτερη  μεγαλύτερη  πόλη  της  Γαλλίας,  θα  φθάσουμε  νωρίς  το  βράδυ  και  μετά  το  δείπνο,  θα  έχουμε  χρόνο  για  περιπάτους  στην  όμορφη  πόλη  και  μεγάλο  εμπορικό  λιμάνι,  διανυκτέρευση.

11Η ΗΜΕΡΑ:ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΠΑΡΜΑ   Η  ΜΟΝΤΕΝΑ  

Πρωινό  και  μέσω της γνωστής διαδρομής,  διασχίζοντας τις όμορφες  ακτές της  νότιας  Γαλλίας, προσπερνώντας την  πόλη της ΓΕΝΟΒΑΣ  με  μικρές  στάσεις  καθοδόν,  θα φθάσουμε το  βράδυ στην  περιοχή  της ΠΑΡΜΑ  η  της  ΜΟΝΤΕΝΑ,  για  δείπνο και  διανυκτέρετση.

12Η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΤΕΝΑ - ΑΝΚΟΝΑ

Πρωινό  και  αναχώρηση  για  το  λιμάνι  της  ΑΝΚΟΝΑΣ με  ενδιάμεση  στάση. Το  μεσημέρι  τακτοποίηση  στο πλοίο και απόπλους για ΠΑΤΡΑ, διανυκτέρευση  εν  πλω.

13Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη   στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ και αναχώρηση για   ΑΘΗΝΑ  με  ενδιάμεση  στάση.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 1035 Η/Β

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

 • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*sup - 4*.
 • Ημιδιατροφή ( 10  ΠΡΩΙΝΑ  &  10  ΔΕΙΠΝΑ).
 • Εισιτήρια πλοίων σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4).
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα  με  το  πρόγραμμα
 • Αρχηγό - συνοδό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

* Είσοδοι  σε  Μουσεία,  αρχαιολογικούς  χώρους.

* Ποτά  στα  προσφερόμενα  γεύματα  η  δείπνα.

* Φόροι  ξενοδοχείων  και  Check  point ( 25 €  ΑΝΑ  ΑΤΟΜΟ ).

* Ότι  αναφέρεται  ως προτεινόμενο  η  προαιρετικό  

  και  ότι  ρητά  δεν  αναφέρεται  στο  πρόγραμμα  και  τις  παροχές  του.

 

 

 

NOTΙΟΣ  ITAΛΙΑ -  ΣΙΚΕΛΙΑ – ΑΠΟΥΛΙΑ 8 ΗΜΕΡΕΣ 

MΠΑΡΙ  - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΡΕΤΖΙΟ  - ΜΕΣΣΙΝΑ-

ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ- ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ -ΠΑΛΕΡΜΟ-  ΜΟΝΡΕΑΛΕ  

ΚΕΦΑΛΟΥ- ΜΕΣΣΙΝΑ – ΚΟΣΕΝΤΖΑ  -  ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ

ANAXΩΡΗΣΕΙΣ : 10,20/7, 12/8, 15/9, 13,27/10

 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ -ΠΑΤΡΑ

Αναχώρηση   για το  λιμάνι  της  Πάτρας  με  ενδιάμεση  στάση. Άφιξη, τακτοποίηση στο  πλοίο  και απόπλους για  ΜΠΑΡΙ.  Διανυκτέρευση εν πλω.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΙ  -  ΑΛΜΕΡΟΜΠΕΛΛΟ - ΡΕΤΖΙΟ

Άφιξη το πρωί και αναχώρηση για ΡΕΤΖΙΟ, με  μια  όμως  πολύ  ενδιαφέρουσα  παράκαμψη,  για  επίσκεψη  στην πόλη  των  ΤΡΟΥΛΛΩΝ  το  ΑΛΜΕΡΟΜΠΕΛΛΟ,  το μοναδικής ομορφιάς χωριό, όπου θα δούμε τα κτίσματα με τους ιδιόρρυθμους γκρίζους τρούλους. Το  βράδυ φθάνουμε  στο  ΑΡΧΑΙΟ  ΡΗΓΙΟ,  περίπατοι  γνωριμίας  με  την πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο,   διαν/ση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΤΖΙΟ – ΜΕΣΣΙΝΑ -ΤΑΟΡΜΙΝΑ  – ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ

Πρωινό και  αναχώρηση  για  τη  VILLA S. GIOVANNI,  όπου  με το F/B περνάμε το στενό της Μεσσίνας, γνωστό σαν στενό  ΣΚΥΛΑΣ  και  ΧΑΡΥΒΔΗΣ. Η  διαδρομή  μας  συνεχίζεται  για  την  ΤΑΟΡΜΙΝΑ,  την  πανέμορφη  μεσαιωνική  πόλη  της  Σικελίας, με το Ελληνορωμαϊκό αρχαίο θέατρο και την επιβλητική θέα του Ηφαιστείου της Αίτνας. Επόμενος  σταθμός η  πόλη  της  ΚΑΤΑΝΙΑΣ, με την Κρήνη του ελέφαντα στο κέντρο της πλατείας του Καθεδρικού Ναού, έργο του Vaccarini, αγαπημένου αρχιτέκτονα της Κατάνια και σύμβολο της πόλης. Αναπαριστά έναν ελέφαντα που έχει επάνω του έναν αιγυπτιακό οβελίσκο και είναι κατασκευασμένος από ηφαιστειογενή πέτρα. Το  βράδυ  θα  τακτοποιηθούμε   στο  ξεν/χείο  μας  στις  ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ  για  δείπνο  και  διαν/ση.

4Η ΗΜΕΡΑ :  ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ -  ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό και περιήγηση – ξενάγηση  στην  πιο αξιόλογη  πόλη της << ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ >>,  όπου  μεταξύ  άλλων  θα  δούμε  τους  ναούς  της  ΑΘΗΝΑΣ  και  του  ΑΠΟΛΛΩΝΑ,  την  πηγή  της  ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ,  τον  βωμό  του  ΙΕΡΩΝΑ,  την  ΑΚΡΟΠΟΛΗ  ΤΩΝ  ΕΠΙΠΟΛΩΝ,  το  σημαντηκότερο μετά  της  ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ,  ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ  και   το  ΟΡΑΤΟΡΙΟ  του ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Αμέσως  μετά  αναχώρηση  για  την  πρωτεύουσα  της  Σικελίας,  το  ΠΑΛΕΡΜΟ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος  ελεύθερος, διαν/ση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ

Πρωινό  και αρχίζουμε  την περιήγηση - ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, τη Μητρόπολη, το θέατρο << ΜΑΣΣΙΜΟ >>, το << ΠΑΛΑΤΣΟ ΡΕΑΛΕ >> ,  το αρχαιολογικό Μουσείο  του Παλέρμου στην πλατεία Olivella. περιέχει ευρήματα από τους αρχαιολογικούς χώρους της Σικελίας από τη Νεολιθική έως τη Ρωμαϊκή εποχή  και τον Καθεδρικό ναό, το παρεκκλήσιο Παλατίνα, το ιστορικό κέντρο Κουάτρο Κάντι, κ.α. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Μονρεάλε (15χλμ) από το Παλέρμο, για να θαυμάσουμε  τον Καθεδρικό ναό της, έργο των Νορμανδών κατακτητών, του βασιλιά Γουλιέλμου του ΙΙ, από τον 12ο αιώνα, με τα εκπληκτικά μωσαϊκά, καθώς επίσης και το ιερό στο Μοναστήρι των Βενεδικτίνων σε Αραβική αρχιτεκτονική τέχνη. Γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στο ΠΑΛΕΡΜΟ. Χρόνος  ελεύθερος, δείπνο,  διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ  -  ΜΕΣΣΙΝΑ -  ΚΟΣΕΝΤΖΑ

Πρωινό  και  η  περιήγηση   μας  στη  Σικελία  ολοκληρώνεται, με επίσκεψη  στη  γραφική  ΚΕΦΑΛΟΥ  και  την  πόλη  της  ΜΕΣΣΙΝΑΣ,  απ’  όπου  θα  πάρουμε  το  F/B  για  να  επιστρέψουμε  στη  VILLA  S.  GIOVANNI και  να  συνεχίσουμε  για  την  περιοχή της  ΚΟΣΕΝΤΖΑ,  για  δείπνο  και  διαν/ση.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΣΕΝΤΖΑ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ -  ΜΠΑΡΙ

Μετά  το  πρωινό  αναχώρηση για  την  ΑΠΟΥΛΙΑ  και  την  περιοχή  των  Ελληνόφωνων  χωριών. Επίσκεψη  στο  πιο  χαρακτηριστικό   την  ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ,    για  να  διαπιστώσουμε  ότι  παραμένουν  ανεξίτηλα  μέχρι  και σήμερα  στοιχεία  του ελληνικού  πολιτισμού  και  των  Ελλήνων  που  έζησαν  και  μεγαλούργησαν  εδώ. Η  διαδρομή  μας  συνεχίζεται  για  το  ΜΠΑΡΙ,  όπου  το  απόγευμα  θα  τακτοποιηθούμε  στο  πλοίο  και  θα  αναχωρήσουμε  για  το  λιμάνι  της  ΠΑΤΡΑΣ,  διαν/ση  εν  πλώ.

8Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη νωρίς το  μεσημέρι  στην  Πάτρα  και αναχώρηση για  ΑΘΗΝΑ,  με  ενδιάμεση  στάση.

 

TIMH KAT’ ATOMO : 570 H/B

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εκδρομές,  περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή, 5  διαν/σεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  3* - 4*.
 • Ημιδιατροφή  στα  ξεν/χεία ( 5  πρωινά  και  5  δείπνα).
 • Εισιτήρια πλοίων ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ και  αντίστροφα σε 4ΚΛΙΝΕΣ  εσωτερικές καμπίνες με W.C (ΑΒ4).
 • Εισιτήρια  F/B,  από  και  προς  τη  ΣΙΚΕΛΙΑ.
 • Ξεναγήσεις  σύμφωνα  με  το  πρόγραμμα.
 • Αρχηγό  -  συνοδό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι  σε  Μουσεία -  αρχαιολογικούς  χώρους.

Φόροι  ξενοδοχείων  και  Check  point   25 €  ανά  άτομο.

Ποτά  στα  προσφερόμενα  δείπνα.

Οτιδήποτε  δεν  αναφέρεται  ρητά  στο  πρόγραμμα  και  τις  παροχές  του

η  αναφέρεται  ως  προτεινόμενο  η  προαιρετικό.

 

 

 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ -  ΑΛΠΙΚΟ  ΤΡΕΝΟ // 9 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΟΣΤΑ - ΜΟΝΤΡΕ - ΛΩΖΑΝΗ  - ΓΕΝΕΥΗ – ΒΕΡΝΗ  

ΙΝΤΕΡΛΑΚΕΝ –  ΒΕΤΖΙΚΟΝ  - ΖΥΡΙΧΗ –  ΛΟΥΚΕΡΝΗ

ΑΛΠΙΚΟ  ΤΡΑΙΝΟ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ –KOMO- ΜΙΛΑΝO

ANAXΩΡΗΣΕΙΣ : 14,31/7, 4,11,25/8, 15/9, 20/10

 

1Η ΗΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ

Αναχώρηση  για  το  λιμάνι  της ΠΑΤΡΑΣ, με ενδιάμεση  στάση, επιβίβαση  στο πλοίο, απόπλους για ΑΓΚΩΝΑ, διανυκτέρευση  εν  πλω.

2Η ΗΜΕΡΑ:  ΑΝΚΟΝΑ – ΑΟΣΤΑ

Άφιξη στην ΑΝΚΟΝΑ  και άμεση αναχώρηση για την  περιοχή  της  ΑΟΣΤΑ,  με ενδιάμεσες στάσεις, Τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο,  δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ:  ΑΟΣΤΑ– ΜΟΝΤΡΕ  – ΛΩΖΑΝΗ  – ΓΕΝΕΥΗ

Μετά το πρωϊνό θα αναχωρήσουμε για την πόλη της ΛΩΖΑΝΗΣ. Η  διαδρομή  μας   υπέροχη  από  το  τούνελ  του  ΑΓΙΟΥ  ΒΕΡΝΑΡΔΟΥ     μας  οδηγεί    στο  ΜΟΝΤΡΕ,  την  πόλη  των συνεδρίων και των διεθνών συναντήσεων. Λίγο  αργότερα  καταλήγουμε  στη  ΛΩΖΑΝΗ., όπου θα δούμε το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, την έδρα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, την εκκλησία του ΑΓ.ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ και το γραφικό λιμάνι ΟΥΣΥ. Το  βράδυ  θα  τακτοποιηθούμε  στο  ξενοδοχείο  μας  στην περιοχή  της Γαλλικής  ΓΕΝΕΥΗΣ,  όπου  θα  έχουμε  δείπνο  και  διανυκτέρευση.   

4Η ΗΜΕΡΑ:  ΓΕΝΕΥΗ – ΒΕΡΝΗ – ΙΝΤΕΡΛΑΚΕΝ – BETZIKON

Πρωινό  και  περιήγηση -  γνωριμία στην  πόλη  της  ΓΕΝΕΥΗΣ,  με το μέγαρο των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ, το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ,  το νησάκι του ΖΑΚ ΡΟΥΣΩ, το μνημείο των ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ, το ΡΟΛΟΙ με τα λουλούδια, τον πίδακα σύμβολο της πόλης. Αμέσως  μετά  θα  αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της ΕΛΒΕΤΙΑΣ, την ΒΕΡΝΗ. Χτισμένη πάνω στην αναδίπλωση του ποταμού Άαρ. Κατά την παραμονή μας στην πόλη θα δούμε το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, την ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, το ΡΟΛΟΪ με τις φιγούρες, το λάκκο με τις ΑΡΚΟΥΔΕΣ, κ.α. Επόμενος  σταθμός το μεγαλύτερο κέντρο πώλησης αναμνηστικών στην Ελβετία, το πανέμορφο ΙΝΤΕΡΛΑΚΕΝ. Θα περπατήσουμε στην λεωφόρο ΧΕΕΒΕΚ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε  μοναδικές ομορφιές της πόλης. Το  βράδυ  καταλήγουμε  στην   WETZIKON,  για  δείπνο  και  διανυκτέρευση.

5ΗΗΜΕΡΑ:ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΖΥΡΙΧΗ -  ΛΟΥΚΕΡΝΗ

Μετά  το  πρωινό  περιήγηση -  γνωριμία  στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, την Ζυρίχη. Η πόλη είναι χτισμένη στην βόρεια άκρη της ομώνυμης λίμνης εκεί όπου πηγάζουν οι ποταμοί ΛΙΜΑΤ και ΖΙΛ. Εδώ θα γνωρίσουμε το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, την εκκλησία MUNSTER με τα βιτρώ του Σαγκάλ και θα κάνουμε τα ψώνια μας στην εμπορική καρδιά της πόλης, τους δρόμους ΜΠΑΝΧΟΦΣΤΡΑΣΣΕ και ΛΙΜΑΤΚΕ. Αμέσως μετά  θα  επισκεφθούμε την  πόλη  της  ΛΟΥΚΕΡΝΗΣ, με  τη  χαρακτηριστική  σκεπαστή  γέφυρα  και  τις  γεμάτες  τοιχογραφίες  προσόψεις  των  σπιτιών  της  παλαιάς  πόλης,  το  ΑΝΑΚΤΟΡΟ   ΡΙΤΤΕΡ   και  το  ΜΝΗΜΕΙΟ  ΤΩΝ  ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ. Ακολουθεί  χρόνος  ελεύθερος  για  να  ολοκληρώσουμε  τη  γνωριμία  με  την  πόλη  και τα  αξιοθέατα,  Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο  μας  το  βράδυ, δείπνο,  διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ:  ST.MORITZ  /  ΑΛΠΙΚΟ  ΤΡΕΝΟ

Πρωινό  και  αναχώρηση για  Chur και στη συνέχεια με τρένο (έξοδα  ατομικά)  θα επισκεφθούμε το παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο  St. Moritz το οποίο είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1580 μέτρων και περιβάλλεται από μια λίμνη η οποία, παγωμένη καθώς είναι το χειμώνα, αποτελεί ιδανικό στάδιο για Χόκεϋ. Αρχικά ήταν μικρό χωριό με ιαματικές πηγές, γνωστές ήδη από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Άρχισε να εξελίσσεται σε χειμερινό θέρετρο από τον 19ο αιώνα και σήμερα είναι ένα μέρος ιδεώδες για σκι αλλά και το καλοκαίρι για πεζοπορία. Παραμονή  γεύμα  προαιρετικά, επιστροφή  στo  ξενοδοχείο  μας,  δείπνο,  διαν/ση.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΤΖΙΚΟΝ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ-  ΚΟΜΟ - ΜΙΛΑΝΟ

Πρωϊνό  και  αναχώρηση  για  άλλη μια  πολύ  όμορφη  λίμνη  και  πόλη   της  Ελβετίας, το  ΛΟΥΓΚΑΝΟ. Θα   φθάσουμε  νωρίς  το  μεσημέρι  και  θα  έχουμε  χρόνο  για  μικρή  περιήγηση  και  αν  οι  καιρικές  συνθήκες    το  επιτρέπουν,  προαιρετική  ανάβαση με το τελεφερίκ στην κορυφή ΣΑΝ  ΣΑΛΒΑΤΟΡΕ, για  να  απολαύσουμε  πανοραμικά  την  πόλη  και  τη  λίμνη  του  ΛΟΥΓΚΑΝΟ.  Η  διαδρομή  μας  συνεχίζεται  το  ίδιο  ενδιαφέρουσα  καθώς  διασχίζουμε  τη  βόρειο  Ιταλία, για  τη λίμνη και την πόλη του  ΚΟΜΟ. Μια πόλη στην  επαρχία  της   Λομβαρδίας,    στη  βόρειο Ιταλία, 45 χλμ βόρεια του Μιλάνου. Τοποθετημένο στη νότια άκρη του νοτιοδυτικού βραχίονα της λίμνης Κόμο,  είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Νωρίς  το  βράδυ  καταλήγουμε  στην  πόλη  των  εκθέσεων  και  της  μόδας, το  ΜΙΛΑΝΟ  για να  περπατήσουμε  στο  κέντρο  της  πόλης  και  να  γνωρίσουμε την  ονομαστή   ΣΚΑΛΑ  ΤΟΥ  ΜΙΛΑΝΟΥ  και  το ΝΤΟΥΟΜΟ,   τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο  μας,  δείπνο, διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ-ΑΝΚΟΝΑ

Πολύ  νωρίς  το  πρωί,  ΄΄γεμάτοι  εικόνες, τοπία  και  αναμνηστικά’’  κατευθυνόμαστε  μέσω  ΜΠΟΛΩΝΙΑΣ   για  το  λιμάνι  της  ΑΝΚΟΝΑΣ. Άφιξη, τακτοποίηση  στο  πλοίο,  απόπλους  για  ΠΑΤΡΑ,  διανυκτέρευση  εν  πλω.     

 9Η ΗΜΕΡΑ:  ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη  στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ και  αναχώρηση  για  ΑΘΗΝΑ  με  ενδιάμεση  στάση.

Υ.Γ.  ΕΙΝΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΝ  Η  ΔΙΑΝ/ΣΗ  ΤΗΣ    3ΗΣ   ΗΜΕΡΑΣ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ   ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΠΟΛΗ  ΤΗΣ  ΛΩΖΑΝΗΣ, 

 

ΤΙΜH KAT’ ATOMO : 695 H/B

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

 • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελήές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*sup & 4*.
 • Ημιδιατροφή ( 6 πρωινά, & 6  δείπνα).
 • Εισιτήρια πλοίων σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με W.C (AB4).
 • Αρχηγό -  συνοδό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α

 ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

* Είσοδοι  σε  Μουσεία,  αρχαιολογικούς  χώρους.

* Ποτά  στα  προσφερόμενα  γεύματα  η  δείπνα.

* Ότι  αναφέρεται  ως προτεινόμενο  η  προαιρετικό

   και  ότι  ρητά  δεν  αναφέρεται  στο  πρόγραμμα  και  τις  παροχές  του.

* Φόροι  ξενοδοχείων  και  Check  point ( 25 €  ανά  άτομο )

* Τα  εισιτήρια  για  το  Αλπικό  τρένο.

 

 

ΠΑΡΙΣΙ   -  ΛΟΝΔΙΝΟ  -  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΑΝΚΟΝΑ -   ΑΟΣΤΑ -  ΠΑΡΙΣΙ – ΛΟΝΔΙΝΟ -  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ -  ΣΤΑΡΣΒΟΥΡΓΟ – ΖΥΡΙΧΗ -  ΛΟΥΚΕΡΝΗ -  ΜΙΛΑΝΟ

13  ΗΜΕΡΕΣ

ANAΧΩΡΗΣΕΙΣ : 31/7, 12/8, 15/9

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ ( ΠΛΟΙΟ)

Αναχώρηση   για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΑΝΚΟΝΑ. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΝΑ –   NOBΑΡΑ  Η  ΑΟΣΤΑ 

Άφιξη στο λιμάνι της Αγκώνα και άμεση αναχώρηση για AOΣΤΑ. Η διαδρομή μας από την κεντρική και Βόρεια Ιταλία, διασχίζοντας τις εύφορες πεδιάδες της Αιμίλια Ρομάνια, με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή, αφού  προσπεράσουμε  την  πόλη  του  ΜΙΛΑΝΟΥ, θα  καταλήξουμε  στην  περιοχή  της  ΝΟΒΑΡΑ  η  της   ΑΟΣΤΑ  για   διανυκτέρευση. 

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΟΣΤΑ -  ΓΕΝΕΥΗ – ΠΑΡΙΣΙ

Μετά το πρωινό, μέσω του τούνελ MONT BLANC,  θα  περάσουμε στην Ελβετία και τη Γενεύη, όπου θα έχουμε σύντομη περιήγηση στην πόλη της διπλωματίας, με το Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών, το μνημείο της μεταρρύθμισης, κ.α. Αποχαιρετάμε την πόλη και τη λίμνη ΛΕΜΑΝ με αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο τα ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ και ξεκινάμε για ΠΑΡΙΣΙ. Φωτισμένη ήδη η Γαλλική πρωτεύουσα μόλις φθάνουμε το βράδυ και η πρώτη εικόνα είναι εντυπωσιακή, διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΙΣΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ – ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ

Γνωριμία με το ιστορικό και μοντέρνο ΠΑΡΙΣΙ. Η σημερινή πανοραμική  ξενάγηση περιλαμβάνει, την ΟΠΕΡΑ, την ΑΨΙΔΑ του ΘΡΙΑΜΒΟΥ, το ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ, τον ΠΥΡΓΟ του ΑΪΦΕΛ, το ΜΕΓΑΡΟ των ΑΠΟΜΑΧΩΝ, το ΚΑΡΤΙΕ ΛΑΤΕΝ, την ΣΟΡΒΟΝΗ, την ΠΑΝΑΓΙΑ των ΠΑΡΙΣΙΩΝ, το  ΠΑΝΘΕΟΝ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, την ΒΑΣΤΙΛΛΗ, τα ΜΕΓΑΛΑ ΒΟΥΛΕΒΑΡΤΑ και τέλος το ΜΟΥΣΕΙΟ του ΛΟΥΒΡΟΥ (εσωτερική επίσκεψη) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Φιλοξενεί περίπου 35.000 μεγάλης αξίας εκθέματα που περιλαμβάνουν έργα της αρχαιότητας και της μεσαιωνικής τέχνης μέχρι το 1848. Μεταξύ άλλων θα δούμε την ¨ΑΦΡΟΔΙΤΗ της ΜΗΛΟΥ,  την ¨ΝΙΚΗ της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ¨και την γνωστή σε όλους ¨ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ¨ του ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ. Λίγο αργότερα, είκοσι χιλιόμετρα ΝΔ της Γαλλικής πρωτεύουσας θα επισκεφτούμε τα ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ  με  τους πανέμορφους κήπους. Ακολουθεί  χρόνος ελεύθερος,   στην  πάντα  ενδιαφέρουσα  και  αξιόλογη  αγορά  της  Γαλλικής  πρωτεύουσας,  διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΙΣΙ – EURODISNEY

Πρωινό και αναχώρηση για το μαγικό κόσμο της EURODISNEY. Τριάντα δύο μόνο χιλιόμετρα ανατολικά της Παρισινής πρωτεύουσας, απλώνεται η DISNEYLAND  και  μας περιμένει για να μας χαρίσει πολλές συγκινήσεις. Βρισκόμαστε όμως   πολύ  κοντά  και  έτσι  θα  ξεκινήσουμε  αμέσως  το  ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών, με το τραινάκι των πειρατών,   θα περάσουμε από το μικρόκοσμο,  θα  ανεβούμε στο διαστημικό βουνό,   θα  οδηγήσουμε το δικό μας διαστημόπλοιο στο ΣΤΑΡ ΤΟΥΡΣ  και θα επισκεφθούμε το μαγικό κόσμο της Κοιμωμένης, του Πινόκιο, του Πήτερ Πάν και της Χιονάτης με τους  επτά Νάνους. Γεύμα  προαιρετικά σε ένα από τα πολλά εστιατόρια που υπάρχουν μέσα στο πάρκο  και συνεχίζουμε με πολλά άλλα, μέχρι το απόγευμα που θα επιστρέψουμε στο  ΠΑΡΙΣΙ. Μετά το δείπνο ακολουθείστε την πρόταση μας για προαιρετική ΜΙΝΙ  ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ στο ΣΗΚΟΥΑΝΑ με τα γραφικά ΜΠΑΤΩ, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την επίσκεψή μας στο ΠΑΡΙΣΙ.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΙΣΙ – ΛΟΝΔΙΝΟ 

Μετά το  πρωινό  αναχώρηση  για   Λονδίνο. Από  το  λιμάνι  το  Καλαί   με  το  F/B  μετά από 90 λεπτά ταξίδι, διαπλέοντας το στενό της Μάγχης, θα φθάσουμε  στο Ντόβερ και από εκεί στο κέντρο του Λονδίνου. Θα περιηγηθούμε στην πόλη των Μουσείων, του θεάματος, της τέχνης και των αγορών. Από το Ηyde Park, θα πάμε στο Νοtting Hill, το Κensington, το Royal Albert Hall, τα Μουσεία Φυσικής  Ιστορίας, των Επιστημών, της Βικτώριας και του Αλβέρτου, το θρυλικό πολυκατάστημα Χάρροντς. Θα περάσουμε από το εντυπωσιακό παλάτι του Μπάκινγκχαμ και τα πάρκα του κεντρικού Λονδίνου. Από την πλατεία του Κοινοβουλίου θα θαυμάσουμε το Αβαείο του Ουέστμινστερ και το ρολόι - έμβλημα του Λονδίνου Βig Ben. Στο ανατολικό Λονδίνο, θα επισκεφθούμε το City, με τον καθεδρικό του Αποστόλου Παύλου, τον δεύτερο μεγαλύτερο καθολικό καθεδρικό στον κόσμο, την Τράπεζα της Αγγλίας και το Χρηματιστήριο Αξίων του Λονδίνου. Συνεχίζοντας θα περάσουμε από το μνημείο της μεγάλης φωτιάς του Λονδίνου, φιλοτεχνημένο   από τον Κρίστοφερ Ρεν, την γέφυρα του Λονδίνου, από όπου θα δούμε πανοραμικά τον ψηλότερο ουρανοξύστη της Ευρώπης, το Shard of Glass του  Renzo Piano, θα θαυμάσουμε την Tower Bridge, τον  Πύργο του Λονδίνου, και τον τεράστιο τροχό London Eye.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Xρόνος  ελεύθερος,  διαν/ση.

7η ΗΜΕΡΑ : ΛΟΝΔΙΝΟ Madame Tussaud’s – ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΟ  ΜΟΥΣΕΙΟ  - ΚΟΒΕΝΤ ΓΚΑΡΝΤΕΝ

Πρωινό και αναχώρηση για το περίφημο Μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τυσσό (προαιρετική είσοδος) το καλύτερο στο είδος του, «για να γνωρίσετε από κοντά» μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας, της πολιτικής, της show biz και του αθλητισμού. Στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Βρετανικό Μουσείο και  την πτέρυγα με τα περίφημα και μοναδικά γλυπτά του Παρθενώνα. Η βόλτα μας θα ολοκληρωθεί στην πανέμορφη πλατεία Κόβεντ Γκάρντεν, εδώ μπορούμε να απολαύσουμε έναν καφέ ή και μεσημεριανό γεύμα, παρακολουθώντας κάποιους από τους δεκάδες street performers (τραγουδιστές, μίμους, κωμικούς κ.α.).  Ακολουθεί  χρόνος   ελεύθερος  στην  πάντα  ενδιαφέρουσα  αγορά  της  πόλης. Διαν/ση.

8η ΗΜΕΡΑ : ΛΟΝΔΙΝΟ  ( ΟΞΦΟΡΔΗ  -  ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ  -  ΑΠΟΝ ΕΙΒΟΝ )

Πρωινό και  ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας. Μπορείτε  προαιρετικά να  ακολουθήσετε  την  πρόταση  μας  για ολοήμερη εκδρομή στην Αγγλική  ενδοχώρα με  επίσκεψη στην περίφημη Πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης για  να θαυμάσουμε ένα μείγμα από μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησιαστικούς οβελίσκους, που υψώνονται πάνω από τα παμπάλαια κολέγια, περιποιημένα παρτέρια και κήπους, τετράγωνες αυλές με κιονοστοιχίες και αετώματα. Ελεύθερος χρόνος για αγορές, περιήγηση. Επόμενη σταθμός η κωμόπολη Στράτφορντ Απόν Έιβον,  γενέτειρα πόλη του William Shakespeare, από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς και ποιητές στο κόσμο. Προαιρετική επίσκεψη στο σπίτι που γεννήθηκε και έζησε ο Βάρδος του Στράτφορντ. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα παρόχθια του ποταμού Έιβον. Προαιρετικό γεύμα  και  επιστροφή  το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος  ελεύθερος, διαν/ση.

9η ΗΜΕΡΑ :  ΛΟΝΔΙΝΟ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση για Βρυξέλλες. Μέσω Ντόβερ, επιβίβαση στο Ferry  για Καλαί,  με  κατεύθυνση  τη  Βελγική  πρωτεύουσα.  Άφιξη,  πανοραμική περιήγηση,  για  να   δούμε την Γκραν Πλας με τα χρυσοστόλιστα σπίτια των συντεχνιών, τα Ανάκτορα, το Δικαστικό Μέγαρο, το σκαμπρόζικο άγαλμα του μικρού και σύμβολο της πόλης, ‘Μάνεκεν Πις’ και τα μοντέρνα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακοόυθεί  τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο,  χρόνος  ελεύθερος,  δείπνο  προαιρετικά  και  διανυκτέρευση.

10Η ΗΜΕΡΑ: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ–  ΒΑΤΕΡΛΩ  -  ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ– ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό και αναχώρηση για ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ.  Η  διαδρομή  μας από τον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλό, διασχίζοντας τις Αρδέννες με τα καταπράσινα δάση, τις αχανείς χαράδρες, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα, προσπερνώντας τη  ΝΑΜΟΥΡ,  μας  οδηγεί  στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου,  που διαιρείται σε 12 καντόνια. Πρωτεύουσα του η  ομώνυμη  πόλη,  με τον  καθεδρικό ναό του 17ου αιώνα  και  τα Δουκικά ανάκτορα  να  ξεχωρίζουν. Αποτελεί έδρα πολλών διεθνών οικονομικών και πολιτικών οργανισμών  και μέρους των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ, θα είναι ο επόμενος σταθμός μας,  που είναι κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό ΙΛΛ, ένα παραπόταμο του Ρήνου, ο οποίος είναι πλωτός στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ υπάρχουν και πολλά κανάλια, σχεδόν σε κάθε σημείο της πόλης. Είναι η πρωτεύουσα και  κυριότερη πόλη του νομού Bas - Rhin της περιφέρειας της Αλσατίας, στη βορειοανατολική Γαλλία. Η πλατεία Κλέμπερ, ο καθεδρικός ναός χτισμένος από κόκκινο ψαμμόλιθο, αλλά και το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι από  τα  πιο  σημαντικά αξιοθέατα της  πόλης.  Νωρίς  το βράδυ θα  τακτοποιηθούμε  στο   ξενοδοχείο  μας,   για  δείπνο  και  διαν/ση.

11ΗΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ  – ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΜΙΛΑΝΟ

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας στην  περιοχή των Γερμανοελβετικών συνόρων, μέσα από μια αδιάκοπη διαδοχή  λόφων προβάλουν αντικριστά οι ορεινοί όγκοι του ΜΕΛΑΝΑ ΔΡΥΜΟΥ και του ΓΙΟΥΡΑ, ανάμεσα στους οποίους περνά το μεγάλο ποτάμι. Το δρομολόγιό μας ανεβαίνει  στην κοιλάδα του Ρήνου και μας οδηγεί  στη   ΖΥΡΙΧΗ, τη μεγαλύτερη Ελβετική πόλη,  όπου  θα έχουμε  λίγο χρόνο να περπατήσουμε στη Μπανχοφστράσσε και να φτάσουμε μέχρι την παραλία της όμορφης λίμνης. Στην πόλη της ΛΟΥΚΕΡΝΗΣ  φθάνουμε αργότερα  για τον  απογευματινό  καφέ,  πλάι  στην όμορφη λίμνη με τη  σκεπαστή γέφυρα  και  το ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ  ΛΕΟΝΤΩΝ. Η μαγεία των Ελβετικών τοπίων θα συνεχιστεί και στη διαδρομή μας προς το Λουγκάνο  και  την ευρύτερη περιοχή  του  ΜΙΛΑΝΟΥ,  όπου  θα  έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση. 

12Η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ - ΑΝΚΟΝΑ ( πλοίο )

Νωρίς το πρωί αναχώρηση μέσω ΜΠΟΛΟΝΙΑΣ  για  το λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΠΑΤΡΑ.  Διανυκτέρευση εν πλω.

13Η  ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ

Άφιξη   το  μεσημέρι  στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ και συνεχίζουμε  για ΑΘΗΝΑ  με  ενδιάμεση στάση,  όπου  θα  φθάσουμε   τρεις  περίπου  ώρες  αργότερα.

Υ. Γ. ΕΙΝΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΝ   ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΝΑ  ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΙ  ΚΑΙ  ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.

 

TIMH KAT’ ATOMO : 1095 H/B

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

 • Περιηγήσεις με σύγχρονο  πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή, 10  διαν/σεις,  σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  3* plus -   4*.
 • Πρωινό μπουφέ  στα  ξενοδοχεία .
 • Εισιτήρια πλοίων ΠΑΤΡΑ -  ΑΓΚΩΝΑ  -  ΠΑΤΡΑ, σε 4κλινες καμπίνες (AB4).
 • Εισιτήρια F/B  ΚΑΛΑΙ  -  ΝΤΟΒΕΡ  και  αντίστροφα.
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγό -  συνοδό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής  ευθύνης. 
 • Φ.Π.Α.

 

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ– ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΙΕΝΝΗ

7 ΗΜΕΡΕΣ 

ΝΙΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ -  ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ  ΧΩΡΙΑ

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ -  ΒΙΕΝΝΗ -  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 4,30/7, 5,12,19,26/8, 2,16,30/9, 14,21,28/10

 

1Η ΗΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ-ΝΙΣ

Aναχώρηση στις 06:00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, στάση στην  περιοχή  της  Λαμίας και της   ΛΑΡΙΣΑΣ,  φθάνουμε  στο συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών  εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την ΣΕΡΒΙΑ και την περιοχή  ΝΙΣ,   για  δείπνο  και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΣ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό και  αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Η διαδρομή μας   με  μικρή  στάση  στην πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ,   μας  οδηγεί  νωρίς  το  βράδυ  στο ‘’ΠΑΡΙΣΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ’’ την  όμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος,  διαν/ση.

3η ΗΜΕΡΑ:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό περιήγηση  -  ξενάγηση στο «Μαργαριτάρι του Δούναβη». Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από την ΠΕΣΤΗ. Θα  ξεκινήσουμε  από την ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα  και  θα  συνεχίσουμε  την περιήγηση  μας  με  τη  λεωφόρο  ΑΝΤΡΑΣΣΥ,  για  να  δούμε την  Όπερα, το  Κοινοβούλιο για  να  διασχίσουμε  στη  συνέχεια μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, την γέφυρα των Αλυσίδων και να  βρεθούμε στη ΒΟΥΔΑ για  να  επισκεφθούμε τον ΠΥΡΓΟ των ΨΑΡΑΔΩΝ, την θαυμαστή εκκλησία του ΜΑΤΙΑ, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει  στην πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες  και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη,  ο   λόφος του ΓΚΕΛΛΕΡΤ. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που θα ακολουθήσει, μπορείτε  να  περπατήσετε  στον  εμπορικό  δρόμο  VAC  η προαιρετικά  μια   ΜΙΝΙ  ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ με  τουριστικό   καραβάκι  στο  Δούναβη, Για  το βράδυ προτείνουμε  προαιρετική  διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ  ΧΩΡΙΑ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Πρωινό και αναχώρηση   για  την  καμπή  του  Δούναβη.  Πρώτος  σταθμός  το  χωριό  των  καλλιτεχνών  Ο  ΑΓΙΟΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ,  με  τα  γραφικά  σοκάκια  και  τα  όμορφα  τουριστικά  καταστήματα,  για  να  ακολουθήσει  το  ΒΙΣΣΕΓΚΡΑΝΤ,  με  το  άλλοτε  λαμπρό και  φημισμένο  Βασιλικό  ανάκτορο,  που  σώζονται  μόνο  λίγα  ερείπια,  ενώ  η   αναγεννησιακού  ρυθμού,  επίσημη  αυλή  υποδοχής  αναστηλώθηκε  με  βάση  τα  παλαιά  σχέδια.  Αμέσως  μετά  θα  έχουμε  χρόνο  για  περιπάτους  και  γεύμα  προαιρετικά, στην πρώτη  πρωτεύουσα  της  Ουγγαρίας,  το  ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ. Θα  διασχίσουμε  τη  γέφυρα  που  ενώνει  τις  δύο  όχθες  του  Δούναβη, την  Ουγγαρία  με  τη  Σλοβακία,  για  να  περάσουμε  στην  πόλη  ΣΤΟΥΡΟΒΟ της  ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ. Η διαδρομή μας  στη  Σλοβακία  συνεχίζεται  για  να  καταλήξουμε  στη  ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ,  την πρωτεύουσα της Σλοβακίας και  μεγαλύτερη πόλη της χώρας.  Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δούναβη στα σύνορα της Σλοβακίας με την Αυστρία  και την Ουγγαρία και σχετικά κοντά στα σύνορα με την Τσεχία Απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα  και  είναι  η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Κεντρικής Ευρώπης και η μοναδική πρωτεύουσα ευρωπαϊκού κράτους που βρίσκεται σχεδόν πάνω στα σύνορα με άλλο κράτος (Αυστρία). Περιήγηση  της  πόλης,  τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο,  χρόνος  ελεύθερος,  δείπνο,  διαν/ση.  

5Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ  / ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗ  ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό  και αναχώρηση  για  ημερήσια  εκδρομή  στην  πρωτεύουσα  της  Αυστρίας  τη  ΒΙΕΝΝΗ. Πολύ  νωρίς,  σε  μόλις  μια  ώρα   θα  φθάσουμε  στην  πόλη  του ΣΤΡΑΟΥΣ  και  θα  έχουμε  την  ευκαιρία  στην  περιήγηση  μας,  να  δούμε  τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (RING), την κρατική ΟΠΕΡΑ, τα ΜΟΥΣΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ της ΤΕΧΝΗΣ, τους ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥΣ και ΛΑΪΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ, το ΠΑΛΑΤΙ  ΧΟΦΜΠΟΥΡΓΚ, το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ καθώς και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Ακολουθεί η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΒΑΡΤΣΕΝΜΠΕΡΓΚ με το ομώνυμο άγαλμα, ο γοτθικού ρυθμού ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, για να καταλήξουμε στο σπουδαιότερο παλάτι της ΒΙΕΝΝΗΣ, το ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ, εσωτερική επίσκεψη των σαράντα σπουδαιότερων διαμερισμάτων. Χρόνος  ελεύθερος   για  περιπάτους  και επιστροφή  νωρίς  το  βράδυ  στη  ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ  για  δείπνο,  και  διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ  –  ΝΙΣ

Mετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της γνωστής διαδρομής, με ενδιάμεσες  στάσεις,  για την   περιοχή της  ΝΙΣ. Άφιξη, τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο,  δείπνο, διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ:  ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αφήνουμε τη ΣΕΡΒΙΑ με προορισμό  τον συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών  εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις,  άφιξη  το βράδυ.

Υ.Γ.  ΕΙΝΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΝ  ΟΙ  ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΝΙΣ  ΝΑ  ΓΙΝΟΥΝ  ΚΑΙ  ΣΤΟ  ΠΑΡΑΣΙΝ  Η  ΤΟ  ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ

 

TIMΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 425 H/B

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* ( ΣΕΡΒΙΑ   3* - 4* ).
 • Ημιδιατροφή (6 πρωινά /  1  γεύμα  & 5 δείπνα ).
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγό - συνοδό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι  σε  Μουσεία,  αρχαιολογικούς  χώρους.

Ποτά  στα  προσφερόμενα  γεύματα  η  δείπνα.

Ότι  ρητά  δεν  αναφέρεται  στο  πρόγραμμα  και  τις  παροχές  του.

 

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  -  (ΒΙΕΝΝΗ) - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

6 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΟΥΛ. & ΑΥΓ. 2,16,30/9, 14,21,28/10

 

1Η ΗΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ  

Aναχώρηση   στις 06:30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ.  Hμίωρη  στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και της  Λάρισας  και  συνεχίζουμε το ταξίδι μας  για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών  εγγράφων και  η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια, μας οδηγεί  στην περιοχή  της ΝΙΣ,  για δείπνο  και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ:   ΝΙΣ   – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Προσπερνώντας  την πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  και το ΝΟΒΙΣΑΝΤ φθάνουμε στα σύνορα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και την πόλη του ΣΕΓΚΕΤ. Το απόγευμα  το  << ΠΑΡΙΣΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ >> η πανέμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και προαιρετικά ΜΙΝΙ κρουαζιέρα με καραβάκι στο ΔΟΥΝΑΒΗ,   ‘απολαμβάνοντας’  έτσι  τη  νυκτερινή  όψη  της  πόλης, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση)       

Πρωινό και ξενάγησή μας ξεκινά  από τη  ΒΟΥΔΑ  και  το λόφο του ΓΚΕΛΕΡΤ και  συνεχίζεται  με  τους  ΠΥΡΓΟΥΣ  ΤΩΝ  ΨΑΡΑΔΩΝ, την θαυμαστή εκκλησία του ΜΑΤΙΑ, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες για να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Λίγο  αργότερα   διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, την γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην ΠΕΣΤΗ και  την  ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα  και  τελειώνουμε  με  τον  ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που  ακολουθεί, μπορούμε  να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο VACI Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά, διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ -  (ΒΙΕΝΝΗ)

Μετά το  πρωινό  μπορείτε  να  αφιερώσετε  την  ημέρα  σας  στην πόλη, για  περιπάτους,  επισκέψεις,  αγορές η  εναλλακτικά  να  ακολουθήσετε  την  πρόταση  μας  για προαιρετική ημερήσια  εκδρομή στη ΒΙΕΝΝΗ.  Πολύ  νωρίς  φθάνουμε  στην  πόλη  του ΣΤΡΑΟΥΣ  και  θα  έχουμε  την  ευκαιρία   στην  πανοραμική  μας  περιήγηση  να δούμε τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (RING), την κρατική ΟΠΕΡΑ, τα ΜΟΥΣΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ της ΤΕΧΝΗΣ, τους ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥΣ και ΛΑΪΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ, το ΠΑΛΑΤΙ  ΧΟΦΜΠΟΥΡΓΚ, το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ καθώς και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Ακολουθεί η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΒΑΡΤΣΕΝΜΠΕΡΓΚ με το ομώνυμο άγαλμα  και  ο γοτθικού ρυθμού ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Χρόνος  ελεύθερος,  γεύμα  προαιρετικά  και  επιστροφή στο  ξενοδοχείο  μας  στη  Βουδαπέστη  για  δείπνο  και  διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ  –  ΝΙΣ 

Mετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μέσω της γνωστής διαδρομής,  για  την  πρωτεύουσα  της  Σερβίας το  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, όπου  θα  έχουμε  σύντομη  στάση -  επίσκεψη,  με  ενδιάμεσες  στάσεις, τελικός  προορισμός  η περιοχή της  ΝΙΣ,  για  δείπνο  και  διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ:  ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό  και αφήνουμε τη ΣΕΡΒΙΑ με προορισμό  τον συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος  ταξιδιωτικών  εγγράφων  και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις,  άφιξη  το βράδυ.

Υ.Γ. ΕΙΝΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΝ  ΟΙ  ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΝΙΣ  ΝΑ  ΓΙΝΟΥΝ  ΚΑΙ  ΣΤΟ  ΠΑΡΑΣΙΝ  Η  ΤΟ  ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 325 Η/Β

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Διαμονή, 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία 4*   ( 3* - 4* στη ΣΕΡΒΙΑ).
 • Ημιδιατροφή (5 πρωινά,   1 γεύμα και  4 δείπνα ).
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγό - συνοδό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι  σε  Μουσεία,  αρχαιολογικούς  χώρους.

Ποτά  στα  προσφερόμενα  γεύματα  η  δείπνα.

Ότι  ρητά  δεν  αναφέρεται  στο  πρόγραμμα  και  τις  παροχές  του.

ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 11

Αναζητηση

Υπηρεσιες

Εταιρικo Video