Ο Καιρός Τώρα

Εισοδος

Essential SSL

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ‘’ SELENA ‘’ HOTEL ΣΤΗ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΩΖΟΠΟΛΗΣ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΩΖΟΠΟΛΗ - ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ – ΒΑΡΝΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΑΓΧΙΑΛΟΣ ANAΧΩΡΗΣΕΙΣ : 25/4/19

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ

ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ‘’ SELENA ‘’ HOTEL

ΣΤΗ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΩΖΟΠΟΛΗ

ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΩΖΟΠΟΛΗ -

ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ – ΒΑΡΝΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΑΓΧΙΑΛΟΣ - ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΞΑΝΘΗ

6 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ 25/4 ΕΩΣ 1/5/19

 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Αναχώρηση 07:00 από ΑΘΗΝΑ, στάσεις στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και της Λάρισας και η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, για το γνωστό χειμερινό θέρετρο του ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ, άφιξη, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΩΖΟΠΟΛΗ

Πρωινή αναχώρηση για τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Βουλγαρίας, τη ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ. Φθάνουμε και αρχίζουμε αμέσως τη γνωριμία με την πόλη, με κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος την ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, τους ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ, το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ και το σπίτι - Μουσείο ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ. Η όμορφη διαδρομή μας συνεχίζεται για τις γραφικές ακτές της Μαύρης θάλασσας και την παλαιά αποικία των Ελλήνων τη ΣΩΖΟΠΟΛΗ (Αρχαία Απολλωνία), ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Βουλγαρίας. Ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους τον 7ο αιώνα π.Χ. και είχε την ονομασία Άνθεια, ενώ σύντομα μετονομάστηκε σε Απολλωνία εξαιτίας του ναού του Απόλλωνα που βρισκόταν στην περιοχή. Με αμμώδεις παραλίες, παραδοσιακή βουλγαρική αρχιτεκτονική και γραφικά πλακόστρωτα στενά προσελκύει πλήθος τουριστών κάθε χρόνο. Σήμερα, πολλοί κάτοικοι της παλαιάς πόλης, απόγονοι των Ελλήνων που δε μετανάστευσαν, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την Ελληνική γλώσσα και να κρατούν τις παραδόσεις μέσα από τον τοπικό Ελληνοβουλγαρικό σύλλογο. Σημαντικά σημεία αναφοράς οι εκκλησίες της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ του ΑΓΙΟΥ ΖΩΣΙΜΟΥ και του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και των ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ, όπου φυλάσσονται τα λείψανα του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΒΑΠΤΙΣΤΗ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, προαιρετική παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου σε Ορθόδοξη Εκκλησία.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΣΩΖΟΠΟΛΗ - ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ - ΒΑΡΝΑ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΣΟΖΩΠΟΛΗ

Μαγευτική διαδρομή στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Πρώτος σταθμός η ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ, λίγο βορειότερα από την πόλη της ΒΑΡΝΑΣ, κτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο, υπήρξε το Μεσαίωνα κατοικία Ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Επόμενος σημαντικός σταθμός η ΒΑΡΝΑ, όπου στη σύντομη περιήγηση μας θα δούμε την πλατεία της 9ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, την ΟΠΕΡΑ, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ και το ΕΝΥΔΡΕΙΟ. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά. Η μαγευτική διαδρομή μας συνεχίζεται νότια για να φθάσουμε στην πόλη της ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ, με τις 42 εκκλησίες, τα τείχη της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ (παλαιά Μητρόπολη) και την παλαιά πόλη προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη ΣΩΖΟΠΟΛΗ, δείπνο, ξεκούραση. Λίγο αργότερα θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη ακολουθία σε Ορθόδοξη Εκκλησία της πόλης και αμέσως μετά, με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και τα κόκκινα αυγά, θα κλείσουμε ευχάριστα, αυτήν την πολύ σημαντική ημέρα, διαν/ση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΖΟΛΟΠΛΗ - ΑΓΧΙΑΛΟΣ - ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ( ΠΥΡΓΟΣ ) - ΣΩΖΟΠΟΛΗ

Η περιπλάνηση μας στις γραφικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζεται και το σημερινό πρωινό, με την επίσκεψη μας στην ΑΓΧΙΑΛΟ, με την άλλοτε Ελληνική ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, αλλά και την πόλη και μεγαλύτερο λιμάνι της Βουλγαρίας το ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ, όπου θα έχουμε χρόνο για περιπάτους, στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο και τον εμπορικό πεζόδρομο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το μεσημέρι, Πασχαλινό γεύμα με κυρίως πιάτο ΑΡΝΙ, κρασί και το γλέντι ξεκινάει, αφού το ηχοσύστημα του ξενοδοχείου θα παίζει Ελληνική μουσική, ενώ θα συνεχιστεί και με φολκλορικό πρόγραμμα. Το απόγευμα περπατήστε στα γραφικά πλακόστρωτα και γνωρίστε καλύτερα την πόλη. Διαν/ση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΣΩΖΟΠΟΛΗ - ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ - ΞΑΝΘΗ

Πρωινό και αναχώρηση για ΞΑΝΘΗ μέσω ΣΒΙΛΕΓΚΡΑΝΤ, με ενδιάμεση στάση στο ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ και σε ΚΑΦΕ της Εγνατίας οδού. Τακτοποίηση το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΞΑΝΘΗ - ΚΑΒΑΛΑ - ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με στάσεις στην πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ, το ΛΙΤΟΧΩΡΟ και σε ΚΑΦΕ της Εθνικής οδού, άφιξη το βράδυ.

Υ.Γ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Η ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ.

 

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ:

ΣΕ 2ΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ 285 €

ΤΡΙΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 260 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 85 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

* Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονα πούλμαν.

* Διαμονή, μια διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο LION 4* στο ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ, με πρωινό και

δείπνο.

* Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο SELENA 4* , στη ΣΩΖΟΠΟΛΗ.

* Τρία πρωινά σε μπουφέ.

* Δείπνο τη Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ( ΜΕΝΟΥ 3 ΠΙΑΤΩΝ ΜΕ ΝΗΣΤΙΜΑ )

* Δείπνο το Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ πριν την Ανάσταση ( ΜΕΝΟΥ 3 ΠΙΑΤΩΝ )

* Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και κόκκινα αυγά μετά την Ανάσταση.

* Πασχαλινό γεύμα την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ( ΜΕΝΟΥ 3 ΠΙΑΤΩΝ ΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ ΑΡΝΙ )

και κρασί.

* Μουσική κάλυψη στο Πασχαλινό γεύμα με Ελληνικά τραγούδια από το ηχοσύστημα

του ξενοδοχείου και φολκλορικό πρόγραμμα.

* Μια διανυκτέρευση στην Ελλάδα σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό μπουφέ.

* Αρχηγός – συνοδός.

* Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

* Φ.Π.Α.

* Φόροι διαμονής.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.

Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα η δείπνα.

Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

 

 

Διαβάστηκε 149 φορές

Αναζητηση

Υπηρεσιες

Εταιρικo Video