Ο Καιρός Τώρα

Εισοδος

Essential SSL

6-8/6/2020 3ήμερη ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΣΥΡΟ (Η πρωτεύουσα των ΚΥΚΛΑΔΩΝ) - (Mε διαμονή στο Hotel ‘’ DIOGENIS ‘’ 4****) ( Ένα νεοκλασικό κτίσμα του 19ο αιώνα με ενετικές επιρροές στο λιμάνι της ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ) TIMH : 215 B/B Κύριο

6-8/6/2020 3ήμερη

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ

ΣΥΡΟ

Η πρωτεύουσα των ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

(Mε διαμονή στο Hotel ‘’ DIOGENIS ‘’ 4****)

( Ένα νεοκλασικό κτίσμα του 19ο αιώνα με ενετικές επιρροές στο λιμάνι της ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/6/2020

6:00 π.μ. αναχώρηση από ΟΜΟΝΟΙΑ και 6:30π.μ. από ΠΕΙΡΑΙΑ για το λιμάνι. Μετά από ταξίδι τεσσάρων ωρών περίπου φτάνουμε στη Σύρο και αρχίζουν οι εκπλήξεις. Η Απάνω Σύρος ή Απάνω Χώρα μας περιμένει. Είναι ο λόφος των Καθολικών, είναι η Βυζαντινή συνοικία που κρατά όλα τα χαρακτηριστικά μιας άλλης εποχής. Δεν θα ανεβούμε τα εννιακόσια βοτσαλωτά σκαλοπάτια αλλά με το πούλμαν θα πάμε ως το Κάτω Τέρμα, τη Μεγάλη Καμάρα. Ύστερα θα περάσουμε στεγάδια και θα περπατήσουμε πλακόστρωτα δρομάκια για να βρεθούμε στη Μεγάλη Στράτα και τη Ρούγα. Εδώ μπορούμε να επισκεφτούμε την Καθολική Μονή του «Σαν Τζώρτζη» (καθολική Επισκοπή), τη Μονή των Καπουτσίνων και τη Μονή των Ιησουϊτών με την «Παναγία της Καρμήλου». Ακόμη μπορούμε να επισκεφτούμε τους Ορθόδοξους Ναούς της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Νικολάου. Το Μουσείο «των Παραδοσιακών επαγγελμάτων» είναι στο δρόμο μας αλλά και το μουσείο του Μεγάλου Ρεμπέτη Μάρκου Βαμβακάρη. Μεσημεριανό φαγητό στην Απάνω Σύρο με θέα το καταγάλανο Αιγαίο. Επιστροφή στην Ερμούπολη και στο ξενοδοχείο μας ‘’ DIOGENIS ‘’ 4**** ( Ένα νεοκλασικό κτίσμα του 19ο αιώνα με ενετικές επιρροές διαμορφωμένο σ’ ένα υπέροχο τόπο διαμονής), τακτοποίηση δωματίων. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/6/2020

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε ορισμένα από τα πιο γνωστά χωριά της Σύρου. Πριν όμως φύγουμε από την πόλη προτείνουμε επίσκεψη στο «Βιομηχανικό Μουσείο Σύρου» (κόστος εισόδου 1,5 ευρώ). Βάρη και Μέγας Γιαλός είναι τα πρώτα χωριά που συναντάμε για να φτάσουμε στην Ποσειδωνία-Dellagratsia (την Κηφισιά της Σύρου ) και τον χιλιοτραγουδισμένο Φοίνικα. (Σε μικρή απόσταση από το Φοίνικα βρίσκεται και η Παρακοπή). Μπάνιο και φαγητό στην περιοχή. Τον απογευματινό μας καφέ θα τον απολαύσουμε στο γνωστό τουριστικό θέρετρο του Γαλισσά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/6/2020

Μετά το πρωινό ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Σύρου, αλλά και των Κυκλάδων, την Ερμούπολη. Έτσι λοιπόν περπατάμε ως το Ναό της Παναγίας όπου ευλαβικά φυλάσσεται η εικόνα της «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, την μοναδική πλατεία Μιαούλη με την περίτεχνη εξέδρα μουσικής και το επιβλητικό Δημαρχείο, τη Μητρόπολη της Σύρου, τη Μεταμόρφωση, με τα θαυμάσια βοτσαλωτά, το Θέατρο «Απόλλων», αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου, το Μέγαρο Βελισσαρόπουλου με την εντυπωσιακή πρόσοψη, τον Άγιο Νικόλαο των εφοπλιστών με το γαλάζιο τρούλο και το μνημείο του «άταφου πολεμιστή». Διαλέξτε κάποιο από τα ταβερνάκια της πόλης που θα βρείτε κρυμμένο κάτω από τις μποκαμβίλιες για το μεσημεριανό σας φαγητό. Νωρίς το απόγευμα παίρνουμε το πλοίο της επιστροφής για τον Πειραιά. Φτάνοντας θα αφήσουμε πρώτα τους Πειραιώτες στο Δημοτικό Θέατρο και ύστερα τους Αθηναίους στην Ομόνοια.

*Μην παραλείψετε να αγοράσετε συριανά λουκούμια, χαλβαδόπιτες, αμυγδαλωτά και τοπικά προϊόντα.

**Με λίγη καλή τύχη μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποια παράσταση στο θέατρο «Απόλλων», αν φυσικά το θέλετε.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 215 B/B

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 1) Το εισιτήριο του πούλμαν, 2) το ξενοδοχείο ‘’ DIOGENIS ‘’ 4**** ( Ένα νεοκλασικό κτίσμα του 19ο αιώνα με ενετικές επιρροές) σε δίκλινα δωμάτια στο κέντρο μπροστά στο λιμάνι της ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, 3) τα 2 πρωινά σε μπουφέ, 4) Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΥΡΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ A/R, 5) Αρχηγό - Συνοδό , 6) Ο φόρος διαμονής (άρθρο53 – v.4389/16) για το ξενοδοχείο, 7) Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων(Tour Operator), 8) Φ.Π.Α.

 

Διαβάστηκε 49 φορές

Αναζητηση

Υπηρεσιες

Εταιρικo Video