Ο Καιρός Τώρα

Εισοδος

Essential SSL

25-30/7/2018 6ΗΜΕΡΗ ΠΑΤΜΟΣ (ΛΕΙΨΟΙ) (Το νησί της Αποκάλυψης) TIMH : 225 B/B

25-30/7/2018  6ΗΜΕΡΗ

ΠΑΤΜΟΣ

(ΛΕΙΨΟΙ)

(Το νησί της Αποκάλυψης)

 

1η ΗΜΕΡΑ : ΤΕΤΑΡΤΗ 25/07/2018

Αναχώρηση 16.30μ.μ. από Ομόνοια και 17.00μ.μ. από το Δημοτικό Θέατρο για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο(BLUE STAR) και καλό μας ταξίδι!!! Άφιξη αργά το βράδυ στο λιμάνι της ΠΑΤΜΟΥ την ΣΚΑΛΑ στις 3.15π.μ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ : ΠΕΜΠΤΗ 26/07/2018

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Hγαπημένου, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και ιδρύθηκε το 1613 από τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νικηφόρου Χαρτοφύλακα. Συνεχίζουμε για το Ιερό Κάθισμα του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού στα Λουκάκια της ΠΑΤΜΟΥ. Ένα μεγάλο ξεχωριστό προσκύνημα και Ησυχαστήριο, έργο και κόπος του Αγίου Καθηγούμενου και Έξαρχου του νησιού. Κατόπιν για την όμορφη και οργανωμένη παραλία Άγριο Λιβάδι, παραμονή , μπάνιο, γεύμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/07/2018

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση και επίσκεψη στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης . Βρίσκεται ανάμεσα στην ΣΚΑΛΑ και στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας. Πρόκειται για την μικρή σπηλιά στην οποία έζησε για 2 ολόκληρα χρόνια ο Άγιος Ιωάννης κατά τα έτη 95-97 μ.χ. όταν εξορίστηκε στο νησί. Μέσα σ’ αυτή την σπηλιά άκουσε την φωνή του Κυρίου και έγραψε το Ιερό Κείμενο της Αποκάλυψης. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής , μοναστήρι που ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο Ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα, χαρακτηριστικό δείγμα νησιώτικης αρχιτεκτονικής. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε το Αρχοντικό Δημαντήρη το παλαιότερο κτίσμα της χώρας μετά από την Μονή , χαρακτηριστικό Πατινιώτικο διώροφο σπίτι που λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο. Η επόμενη επίσκεψη θα είναι η Ιερά Μονή του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου , το καστρομονάστηρο που δεσπόζει σε όλο το νησί, κτισμένο στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού την ΣΚΑΛΑ. Οικοδομήθηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο που του είχε παραχωρηθεί από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό Α’ και παραμένει θεματοφύλακας της Βυζαντινής παράδοσης και θησαυροφύλακας της Ορθοδοξίας. Τελειώνοντας με τις επισκέψεις μας στη Χώρα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να επισκεφτούμε μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού τον ΚΑΜΠΟ παραμονή, μπάνιο, γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ : ΣΑΒΒΑΤΟ 28/07/2018

Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος. Προαιρετική ημερήσια κρουαζιέρα στο όμορφο νησί των ΛΕΙΨΩΝ(Έξοδα ατομικά). Άφιξη στο πανέμορφο νησί, ξενάγηση - επίσκεψη στην Παναγία του Χάρου προστάτιδα των Λειψών . Θα επισκεφτούμε το Εκκλησιαστικό Μουσείο, θα κάνουμε την βόλτα μας στην παραλία. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα στην ΠΑΤΜΟ. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ : ΚΥΡΙΑΚΗ 29/07/2018

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουμε στα πανέμορφα σοκάκια , να βγάλουμε τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες από την όμορφη ΠΑΤΜΟ. Μπάνιο και φαγητό ελεύθεροι μέχρι το βράδυ όπου και θα συγκεντρωθούμε για τη επιβίβαση στο πλοίο(BLUE STAR)  και αναχώρηση για ΠΕΙΡΑΙΑ.

6η ΗΜΕΡΑ : ΔΕΥΤΕΡΑ 30/07/2018

Tο πρωί (8.00π.μ.) φτάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά και από εκεί στο Δημοτικό Θέατρο και την Ομόνοια.

ΤΙΜΗ  ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ :  225 Β/B.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: 1) Το εισιτήριο του πούλμαν, 2) Το ξενοδοχείο ‘’ SKALA ‘’ 3*** στην παραλία της ΣΚΑΛΑΣ σε δίκλινα δωμάτια, 3) Τα 4 πρωινά σε μπουφέ, 4) Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης στο σαλόνι του πλοίου(BLUE STAR) ΠΕΙΡΑΙΑ-ΠΑΤΜΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ, 5) Αρχηγό - Συνοδό, 6) Ο φόρος διαμονής (άρθρο53 – v.4389/16) για το ξενοδοχείο, 7) Φ.Π.Α.

 

Διαβάστηκε 1514 φορές

Αναζητηση

Υπηρεσιες

Εταιρικo Video